Over ons

3 october, Leidens Ontzet, haring en wittebrood: zij zijn in heel Nederland een begrip. We hebben het dan ook over een evenement van de eerste orde. Met een unieke uitstraling, niet alleen in de Leidse regio, maar ook ver daarbuiten. Het is een feest met een groot aantal tradities dat door de bevolking van de Leidse regio met passie wordt beleefd.

Al meer dan honderd jaar wordt alles rondom de viering van Leids Ontzet georganiseerd door de 3 October Vereeniging. De betrokkenheid van de bevolking is groot. Zo ook van veel ondernemers die in deze regio actief zijn. Voor deze ondernemers is het 3 October Gilde opgericht. 

Het op 7 maart 2000 opgerichte 3 October Gilde is een bont gezelschap van ondernemers die uiting willen geven aan hun betrokkenheid bij de tradities van 3 oktober en de viering van Leidens Onzet. Zij ondersteunen de activiteiten van de 3 October Vereeniging met een donatie.

Daarnaast organiseert het Gilde ieder jaar een aantal bijeenkomsten voor haar deelnemers, zoals de Diesviering, de Haringveiling en natuurlijk de Hutspotmaaltijd. 

Het bestuur van het Gilde bestaat uit de volgende personen:

Gerda Schukking (voorzitter)

Richard Jochems (penningmeester)

Gerda van der Vliet (secretaris)

Guido Marchena (namens het bestuur van de 3 October Vereeniging)

Bettina van Klaveren (namens het bestuur van de 3 October Vereeniging)

Martijn du Prie (namens het bestuur van de 3 October Vereeniging)

Wim van Zwet (commissaris)